Stoły cateringowe stały się ostatnio bardzo modne, ponieważ posiadają wiele walorów użytkowych. Są odporne na warunki atmosferyczne, wytrzymałe, mogą być różnej wielkości – od prostokątnej, do okrągłej. Można je poza tym składać i tym samym sprawić, że ich wielkość nie będzie się różnić od przeciętnej walizki.

Wyjątkowe stoły cateringowe

stół cateringowyW dawnych czasach, kiedy przyjeżdżali do nas goście, niejednokrotnie chcieli oni spożywać posiłki poza domem (na zewnątrz) szczególnie ci goście, którzy przybywali z betonowych miast, a jedyną możliwość skorzystania ze świeżego powietrza, mieli na własnym balkonie. Dlatego odwiedzając rodzinę czy przyjaciół poza miastem, preferowali przebywanie na świeżym powietrzu nawet przez cały dzień – oczywiście, jeśli pozwoliła na to pogoda. Wtedy gospodarze mocowali się ze stołami domowymi, wynosząc je na zewnątrz i starając się ustawić je tak, aby się po prostu nie przewróciły. Taki zabieg wymagał trochę siły oraz późniejszego wnoszenia stołu do domu, jeśli np. zmieniła się pogoda. Dziś już nie ma takich problemów. Ogólnie dostępny i przede wszystkim tani oraz lekki stół cateringowy, można zakupić praktycznie wszędzie. Są to najczęściej stoły wykonane z lekkiego materiału, przez co nie sprawiają już tyle kłopotów swoim właścicielom, co ich dawniejsi poprzednicy. Dzisiejszy stół z przeznaczeniem ustawiania na nim posiłków dla gości, może występować w różnych wzorach, kolorach oraz przede wszystkim o różnym stopniu wytrzymałości.

Jeśli taki stół ma stać na werandzie, nie potrzeba wiele. Natomiast zazwyczaj stoły cateringowe ustawiane są w ogrodach, pod tzw. “chmurką”. Wymaga się więc od nich dużej wytrzymałości i odporności na zewnętrzne warunki atmosferyczne. Poza tym takie stoły mają zabezpieczenia przed złożeniem pod ciężarem wiktuałów.

 

Related Posts